BenoitCar-LogoQ

Nieuws

Service Station vakblad

Project carwash

Topservice vormt de handtekening van Benoit Carwash in Knokke-Heist
Roll-over maakt plaats voor wastunnel met transportband

In 2017 ging Bruno Benoit van start met een carwash langs de Kalvekeetdijk in Knokke-Heist, dicht bij de drukke Natiënlaan en bedrijvencentrum ‘t Walletje. Het wassen van de voertuigen gebeurde door middel van een hoogwaardige roll-over van WashTec. Hoewel de zaak kleinschalig begon, groeide Benoit Carwash al snel uit tot een gevestigde waarde in Knokke-Heist en omgeving. Vooral het kwalitatieve wasresultaat en het hoge serviceniveau weet het trouwe cliënteel – dat zich steeds blijft uitbreiden – te overtuigen. Nu schakelt zaakvoerder Bruno Benoit nog een versnelling én kwaliteitstrapje hoger met de installatie van een WashTec-wasstraat van 25 meter. De firma 3C Carwash Concept Company stond in voor de realisatie van dit project, hun eersteling op de Belgische markt. 

Via dienstverlening het verschil maken

“Ik kom oorspronkelijk uit de beveiligingssector, maar mijn passie lag bij detailing dat ik als hobby uitoefende. Uiteindelijk heb ik besloten om mijn hart te voelen en een carwash op te starten. Oorspronkelijk wou ik me langs de Natiënlaan vestigen. Maar op aanraden van wijlen burgemeester en graaf Leopold Lippens die hier vaste klant was, heb ik uiteindelijk besloten om op deze locatie te vestigen omdat het potentieel op lange termijn groter was. Door de kaart te trekken van een topservice zijn we erin geslaagd om succesvol door te groeien. We gaan erg ver om te beantwoorden aan de noden van onze klanten en leggen de lat steeds hoger. Vandaar dat ik na 4 jaar besloot om onze roll-over te vervangen door een wastunnel. Op die manier kunnen we de snelheid van de wasbeurt fors verhogen zonder in te boeten op waskwaliteit. Op drukke dagen was het hier regelmatig aanschuiven voor de inrit van de carwash en dat zorgde bij sommige wasklanten voor irritatie. Met deze investering bieden we nu een oplossing voor dit probleem. Dankzij de nieuwe capaciteit kunnen we ruim 250 à 300 wagens per dag reinigen. Bovendien heb ik bewust gewacht tot mijn carwashcollega in Knokke-Heist op pensioen ging. Hij baatte met Chrono Carwash een tunnel uit en in mijn ogen is het waspotentieel in onze gemeente te beperkt voor twee gelijkaardige uitbatingen”, poneert Bruno Benoit. 

Vlotte werkzaamheden
Voor de realisatie van de wastunnel klopte Bruno Benoit aan bij 3C Carwash Concept Company, dat sinds enkele maanden het merk WashTec vertegenwoordigt en verdeelt op de Belgische markt.
“Voor mijn roll-over werkte ik al samen met WashTec en ik was erg te spreken over dat partnership. Bovendien staat het merk gekend om de hoge kwaliteit van de verschillende carwashcomponenten, of het nu om borstels, hogedruk of het innevelsysteem gaat. De samenwerking met 3C Carwash Concept Company is erg vlot verlopen. Er was steeds nauw overleg met Philippe Kestelyn en er werd steeds gekeken om de best mogelijke oplossing te vinden voor de behoeftes van mijn carwash. Ik zie dan geen reden waarom ik ooit met een andere firma in zee zou gaan en kan dan ook gerust stellen dat we een ‘partnership for life’ hebben.”

Primeur
Voor 3C Carwash Concept Company was de realisatie van de wasstraat bij Benoit Carwash meteen het eerste project op de Belgische markt.
“Deze ombouw is perfect volgens planning verlopen en kende geen noemenswaardige struikelblokken. Eerst hebben we de bestaande technieken en machines afgebroken. Daarna is de firma Altez – op aanraden van ons klopte Bruno Benoit bij hen aan – begin mei 2021 begonnen met de grondwerken en hebben ze de betonvloer gegoten. Daarna hebben we de wasstraat opgebouwd. We hebben een ruime voorwaszone voorzien, waar zich ook een Antenor-betaalterminal bevindt. De wasklant kan op verschillende manieren zijn wasbeurt afrekenen: met een bankkaart, contactloos, cash, via smartphone,… De wasstraat zelf is uitgerust met velgenreiniging, hogedruk, SofTecs-borstels, chassiswas, polish, wax en een droogblazer. Voor elk programma wordt een andere wax, shampoo en drooghulp aangeboden. Er werden hier ook heel wat verschillende doseerpompen voorzien. We hebben de werken begin juli afgerond en nadat de afstelling van de installatie uitvoerig werd getest, ging de carwash op 10 juli 2021 terug van start”, doet Philippe Kestelyn van 3C Carwash Concept Company uit de doeken.

Geen ketting
De wasstraat bij Benoit Carwash telt een lengte van 25 meter.
“Via andere positionering van het gebouw was een lengte van 60 meter ook mogelijk, maar volgens mij zou dat weinig toegevoegd hebben aan hoge was- en droogkwaliteit die we nu al aanbieden. We reiken ons cliënteel echt een wassing op detailniveau aan. Je kan uiteraard borstel na borstel plaatsen en diverse drogers voorzien, maar dat zal niet leiden tot een extreem verschil in het eindresultaat. In mijn opinie wordt het onderscheidend vermogen toch hoofdzakelijk via de manuele handelingen gecreëerd: met het blote oog zie je het best waar eventueel nog extra gereinigd moet worden. We doen geen toegevingen op serviceniveau en dat wordt door onze klanten enorm gewaardeerd. Om die reden trekken we ook voldoende tijd uit voor de voorwas, die we tot in de details uitvoeren. De wagens zijn hier volledig zandvrij en al voor ruim 80 à 90% proper vooraleer ze de wasstraat ingaan. We hebben hier bewust geopteerd om de wagens door middel van een rolmat in plaats van een ketting doorheen de carwash te loodsen. Hier in Knokke-Heist krijgen we grotendeels luxewagens, sportwagens en SUV’s over de vloer. Hun banden zijn sowieso breder en wanneer we met een ketting zouden werken, is er toch een grotere kans dat er krassen op de velgen ontstaan. Na de wasbeurt ontvangt de klant nog een volledige nadroogservice waarbij we manueel de laatste druppels in bijvoorbeeld deurstijlen of spiegelnekken wegnemen of -blazen. Daarnaast kan men gratis gebruik maken van onze 4 stofzuigers, microvezeldoeken en interieurreinigingsproducten. We geven de klant het gevoel dat hij/zij hier echt thuis is”, benadrukt Bruno Benoit .

Minimale swirls
Die lichte wrijvingen op de lak van het voertuig zijn in een carwash onvermijdelijk, maar bij Benoit Carwash werden extra inspanningen geleverd om deze tot een minimum te beperken.
“Eveneens uniek is onze eigen ontwikkelde coatingpolish op basis van siliciumdioxide, die we in onze topprogramma’s gebruiken. Deze zorgt voor een enorm glanseffect, waardoor de wagen zeker een week langer proper blijft. Het lijkt dan ook alsof de auto manueel gewaxt werd. Dit maakt dat het Benoit VIP-programma het meest wordt gekozen. Dankzij de combinatie van deze coatingpolish en onze SofTecs-wasborstels die geen water of zand opnemen, komen swirls hier maar sporadisch voor. Dat bleek ook uit de diverse tests die we met wit licht uitvoerden, wat me als uitbater erg verheugde. In de wastunnel gebruiken we ook uitsluitend vers water omdat dit een betere waskwaliteit oplevert. Het afspoelen gebeurt met ontkalkt stadwater, want dat is de enige manier om de auto’s optimaal te drogen. Dit brengt uiteraard een serieuze kostprijs met zich mee, maar die zit verrekend in de prijs van onze wasprogramma’s. Enkel voor het afspuiten van de wagens gebruiken we regenwater. Voor de waterrecyclage maken we gebruik van het zandfiltersysteem van WashTec.  
  
Aanbod kwalitatieve wasbeurten
Benoit Carwash biedt zijn klanten 3 hoogwaardige wasprogramma’s aan, namelijk Expert (15 euro), Benoit Expert (17 euro) en Benoit VIP (25 euro). De eerstgenoemde formule omvat voorwassen, machinale wassing met SofTecs-borstels, velgen, shampoo, spoelen en machinaal drogen. Klanten die voor het programma Benoit Expert opteren, ontvangen boven de eerder vermelde handelingen nog een chassiswas en een waxbescherming. Voor wie een echte highpremium wasbeurt en een topservice verlangt, is er het Benoit VIP-programma dat bestaat uit een grondige voorwas, een led detail foam shower, een machinale wassing met SofTecs-borstels, velgenreiniging, chassiswas, shampoo, een machinale coating-polishbehandeling, een waxbooster, spoelen, machinaal drogen en manueel nadrogen van de deurstijlen. Voor modderwagens presenteert Benoit Carwash een aparte wasformule, waarbij het zwaar vervuilde voertuig eerst intensief wordt voorgewassen. Daarna volgt een machinale wassing met SofTecs-borstels, velgenreiniging, shampoo, chassiswas, wax, spoelen en machinaal drogen. De kostprijs bedraagt 40 euro. Interieurreiniging is bij Carwash Benoit eveneens mogelijk.

Contact met klant belangrijk.
Benoit Carwash zet sterk in op het persoonlijk contact met de klant.
“Naast service hamer ik ook sterk op klantvriendelijkheid. Het cliënteel wordt hier steeds met een glimlach onthaald. We gaan echt ver om aan de wensen van de klant te voldoen. Wanneer iemand om een bepaalde reden toch niet tevreden is over de wassing, dan reinigen we de wagen nogmaals gratis. Maar deze aanpak loont want we tellen een zeer loyaal klantenbestand: circa 80% is dan ook vaste klant. De meesten wonen of hebben een tweede verblijf in Knokke-Heist, maar er zijn tevens mensen die van een heel eind boven Brugge naar hier afzakken omwille van onze dienstverlening. Ruim drie vierde van de klanten kennen we trouwens persoonlijk. Opvallend is ook dat meer dan 60% van ons cliënteel onze waspas gebruikt. Die kunnen ze met 100, 200 of 400 euro opladen, waarbij ze dan respectievelijk 15, 30 of 90 euro bonus ontvangen”, besluit Bruno Benoit

 

Service carwash + deurstijlen drogen

Wij drogen de deurstijlen van uw wagen na het wassen (gelieve uw mondmasker aan te houden in de wagen)

Nieuwe carwash

Benoit Carwash investeert, innoveert en kijkt uit naar de toekomst 

Wegenwerken

Beste Klanten , binnenkort starten de prachtige werken voor de heraanleg v/h kruispunt op de Kalvekeetdijk-Natienlaan, wij blijven absoluut bereikbaar tijdens deze werken, u kan makkelijk via de Herenweg ons zaak bereiken. Zodra de corona problematiek voorbij is, hervatten wij ook a.s.p onze extra service voor ons 2 luxe programma's (deurslagen extra drogen) & wij gaan de service op ons Vip programma ook nog uitbreiden met een eigen ontworpen droog systeem voor de spiegels.

Ons wasstraat zal binnenkort ook een grote upgrade krijgen met een nieuw detail foam injectiesysteem.

Wij danken u voor het vertrouwen in ons zaak !!