BenoitCar-LogoQ

Nieuwe carwash

Benoit Carwash investeert, innoveert en kijkt uit naar de toekomst 

In 2017 startte zaakvoerder Bruno Benoit de Benoit Carwash in Knokke-Heist op. Intussen groeide de zaak, die begon als een kleine carwash met oog voor detail, uit tot een gevestigde waarde in de streek waar men nog steeds evenveel belang hecht aan de details en het wassen van auto’s op hoog niveau.

Doorheen de jaren bouwde Benoit Carwash een uitstekende reputatie op. De zaak kan rekenen op een vast én trouw klantenbestand, wat ook meteen een boost geeft om die klanten nog meer in de watten te leggen.

Hoe dan ook, een zaak uit de grond stampen is steeds een financiële uitdaging. Dat ondervond ook Bruno: “Momenteel werken we nog niet 100% rendabel gezien de service- en vaste kosten, maar daar hebben we een positief toekomstbeeld over. De tevredenheid van de klanten is prior en dit zal op langere termijn ook doorwegen.” Klanten waarderen enorm de diensten van Benoit Carwash en betalen er dan ook graag voor.

Bovendien ziet Bruno nog enkele algemene veranderingen in de sector. “De processen zullen steeds meer geautomatiseerd worden, waardoor ook minder personeel zal nodig zijn en de klant zal zelf 24/7 zijn wagen kunnen wassen in een overdekte ruimte. Samen met WashTec Benelux zal Benoit Carwash in de nabije toekomst een nieuwe site openen in het binnenland waar men steeds dezelfde filosofie, kwaliteitsmachines en producten zal hanteren zoals in Knokke-Heist.”

Na 3 jaar hard werken en tal van updates aan de machines, besloten ze bij Benoit Carwash om de huidige zaak verder uit te breiden. Dat plan lag al een tijdje op tafel maar helaas gooide Covid-19 roet in het eten. Intussen werd de huidige Washall uitgebroken en werden alle grondwerken opnieuw gedaan volgens alle sectorale bepalingen inzake milieuhygiëne. Nu is er een wasstraat op rolmatten die ervoor zal zorgen dat de wachttijden voor de klanten korter worden en dat er meer klanten uit Knokke-Heist en randgemeenten terecht kunnen met hun wagen. De machines zijn nog steeds van hetzelfde merk als voorheen en kwaliteit blijft steeds topprioriteit.

Benoit Carwash wil geen carwash zijn waar de klant zomaar een nummer is, maar wil voor elke klant de gepaste behandeling voor zijn wagen aanbieden. Elke klant is uniek en belangrijk en een goede sfeer bij Benoit is van groot belang. De keuzes van de wasprogramma’s werden aangepast om het voor de klant zo eenvoudig mogelijk te maken. De gekozen producten om de wagens te behandelen werden eigenhandig geselecteerd vanuit verschillende landen en zijn van de hoogte kwaliteit, dit zorgt voor een optimaal resultaat met als gevolg dat de wagen langer zonder wasbeurt kan.

Als de klant kiest voor een VIP-programma, krijgt de wagen een machinale polishbehandeling met een zelfgemaakte coating waardoor de glans langer behouden wordt. Op de parking van de Benoit Carwash kunnen klanten tegenwoordig na hun bezoek aan de wasstraat ook gratis stofzuigen en gebruik maken van de luxe cleaning producten en nieuwe droogdoeken van de beste kwaliteit.

‘Een carwashbeurt laat krassen na.’ Dat is vaak de grote zorg bij menig autoliefhebber. Maar om echt krassen in de wagen te maken moet al heel wat gebeuren. Tegenwoordig hebben de meeste carwashes goede borstels en in combinatie met goed onderhoud door de uitbater, veel waterspoeling en chemische toevoegingen zijn krassen door de carwash zeer zeldzaam. Swirls daarentegen kunnen wel ontstaan, dit zijn lichte wrijvingen, maar deze kan u ook krijgen als u op verkeerde wijze handmatig uw wagen wast. Van zodra de hand op de lak van de wagen wordt gelegd en erover wordt gewreven ontstaan deze swirls al. Ze zijn met het blote oog zeer moeilijk zichtbaar, maar onder wit licht of zonlicht kan u deze wel af en toe zien. Bij Benoit Carwash worden deze swirls tot een absoluut minimum beperkt. “Wij deden zelf de test met enkele nieuwe wagens en wagens die net een polishing en coating kregen. Het stelde me als uitbater heel tevreden om de uitstekende resultaten van deze test te mogen zien.”, aldus Bruno Benoit. De borstels bij Benoit Carwash zijn gemaakt van Soft Tex in plaats van textielflappen, die water en zand opnemen en swirls nog uitgesprokener vertonen.

Naast de vele automatische processen zal men bij Benoit Carwash steeds blijven manueel te werk gaan omdat geen enkele machine het menselijk oog kan vervangen én die extra touch kan garanderen bij de voorwas van een wagen. De automatische systemen zijn er vooral gekomen ter ondersteuning van de manuele handelingen, die zeker niet te onderschatten zijn wat betreft fysieke arbeid. Een perfecte harmonie tussen manuele arbeid en automatische processen is waar Benoit Carwash zo sterk in investeert.

Benoit Carwash is elke dag open uitgezonderd op zon- en feestdagen en blijft zoals vele andere ondernemers in Knokke garant staan voor optimale kwaliteit en service, zoals wijlen graaf Leopold Lippens het graag zag in zijn gemeente.

IMG_4786
IMG_4781
IMG_3554